VOLG ONS

Blijf op de hoogte van al onze nieuwe dating tips!

Nieuwsbrief

Ontvang datingtips in je mailbox!

3434
22

Wat vinden vrouwen belangrijk tijdens een eerste date?

Op het moment dat je, bijvoorbeeld via een gratis datingsite, contact hebt gekregen met een leuke vrouw dan is een afspraakje een logische stap. Tijdens een eerste date zul je er echter wel voor moeten zorgen dat je een goede indruk op de vrouw van je dromen maakt. Je zult namelijk maar één kans krijgen om een positieve indruk op haar te maken. Maar wat vinden vrouwen nu eigenlijk belangrijk tijdens een eerste date?

Zelfverzekerde houding

Vrouwen zullen veel sneller vallen voor een man die zelfverzekerd overkomt dan voor iemand die maar wat aanmoddert en zich geen houding weet te geven. Door jezelf goed te kleden en te verzorgen zul je merken dat ook je zelfvertrouwen wordt opgekrikt. Dit wil echter niet per se zeggen dat je in een driedelig pak naar je eerste date moet vertrekken. Vrouwen vallen namelijk vaak niet alleen op mannen in een maatpak maar ook op mannen die, weliswaar aandacht hebben besteed aan hun uiterlijk, maar wel casual gekleed gaan. Een leuke spijkerbroek met een trendy hemd of T-shirt kan daarom in de regel ook prima. Grabbel in geen geval zomaar wat kleding uit je kast wanneer je op het punt staat een nieuwe date te ontmoeten.

Lichamelijke verzorging

De meeste vrouwen zullen afknappen op mannen die zichzelf niet behoorlijk hebben verzorgd. Vervelende geurtjes, ongepoetste tanden, zwarte randjes onder nagels, smoezelige kleding of een onverzorgd kapsel zijn dan ook not done. Neem voordat je naar je date vertrekt een bad of douche en kies een lekker geurtje uit. Besteed ook voldoende aandacht aan je kapsel, andere beharing zoals baard of snor, en je nagels.

Gedraag je als een heer

Tijdens je eerste date is het van essentieel belang dat je een onuitwisbare indruk achterlaat. Om dit doel te bereiken dien je niet alleen goed verzorgd op de date te verschijnen maar je ook als een heer te gedragen. Zo houd je deuren open voor de vrouw met je een date hebt, neemt haar jas aan en begeleid haar aan het einde van de afspraak terug naar haar auto of ander vervoersmiddel. Je gaat pas weg als de vrouw is vertrokken en laat haar in geen geval ergens alleen achter.

Toon belangstelling

Een vrouw zal het meestal niet op prijs stellen als je tijdens de eerste date voortdurend over jezelf praat of met je mobiel aan het rommelen bent. Beter geef je je date alle aandacht en bovendien de gelegenheid om veel over zichzelf te vertellen. Wanneer je date aan het woord is dan dien je een actieve luisterhouding aan te nemen. Dit wil zeggen dat je ook reageert op wat ze zegt en gerichte vragen stelt. Zo krijgt de vrouw namelijk de bevestiging dat je haar serieus aandacht geeft en dat je haar de moeite waard vindt.

Overdrijf niet

De meeste vrouwen zullen een eerste date achteraf vaak gaan analyseren. Dit betekent voor jou dat je precies moet weten wat je wel en niet kunt doen of zeggen. Bij alles wat je doet moet je je bedenken dat je je date voor je wilt winnen en haar dus zeker niet wilt beledigen of voor het hoofd stoten. Ook is het absoluut niet aan te raden te overdrijven in alles wat je doet. Gedraag je dus niet overdreven stoer, branieachtig of macho om indruk te maken op je date.

Niet opdringerig

Als je voor de eerste keer met een vrouw afspreekt dan moet je je zeker niet bij haar opdringen. Verwacht bijvoorbeeld niet dat elke vrouw je aan het einde van een date gedag kust. Laat het initiatief voor een afscheidskus om die reden van je date uitgaan. Sommige dames houden het na een eerste afspraakje liever op een bedankje en een handdruk.