VOLG ONS

Blijf op de hoogte van al onze nieuwe dating tips!

Nieuwsbrief

Ontvang datingtips in je mailbox!

3434
22

Waar moet je rekening mee houden tijdens het daten?

Daten is niet iets van de laatste tijd, ook in het verleden werd dit volop gedaan alleen noemde dat dan vaak het hebben van een afspraakje. Daarbij komt verder dat er tegenwoordig door steeds meer mensen gebruik wordt gemaakt van online dating om nieuwe contacten te leggen en wellicht de liefde van hun leven te ontmoeten. Maar of je nu je date via het internet of in levenden lijve hebt leren kennen, een eerste afspraakje blijft vaak spannend.

Locatie

De locatie van een eerste date is erg belangrijk. Je moet er niet alleen rekening mee houden dat je voldoende gelegenheid krijgt om elkaar beter te leren kennen maar ook dat je niet op een afgelegen plaats afspreekt. Het beste kun je een locatie kiezen die vrij toegankelijk is en waar altijd andere mensen aanwezig zullen zijn zoals een café, een restaurant of een pretpark.

Eerste indruk

Op het moment dat je iemand voor de eerste keer ziet zal de indruk die je maakt van groot belang zijn voor het verdere verloop. Het is dus essentieel dat je goed nadenkt over welke kleding je tijdens dat afspraakje draagt, hoe je haar zit en hoe je over wilt komen. In de regel zullen vrouwen namelijk eerder vallen voor een zelfverzekerde goed verzorgde man dan voor iemand die stoer, jongensachtig of zelfs onverzorgd op de afgesproken plaats arriveert.

Aandacht

Tijdens je eerste date is het overigens niet aan te raden alle aandacht op te eisen. Door een date te laten praten kom je niet alleen meer over haar persoonlijkheid te weten maar ook kun je zo laten blijken dat je in haar geïnteresseerd bent en dat haar persoonlijkheid je volle aandacht heeft. Laat je dus niet afleiden door bijvoorbeeld je mobiele telefoon of andere leuke dames die toevallig passeren.

Gedraag je volwassen

Sommige mannen proberen tijdens een eerste date een vrouw te imponeren door op te scheppen over prestaties die ze hebben geleverd zoals: hoe goed ze zijn in een bepaalde tak van sport of het aantal vrouwen die zij al hebben weten te veroveren. De meeste vrouwen knappen echter volledig af op dit soort jongensachtige branie. Hierdoor loop je het risico dat je zult worden afgewezen omdat vrouwen vooral op zoek zijn naar een echte man en niet naar een schooljongen. Natuurlijk kun je gerust het één en ander over jezelf vertellen maar vermijd dat je gaat overdrijven of opscheppen.