VOLG ONS

Blijf op de hoogte van al onze nieuwe dating tips!

Nieuwsbrief

Ontvang datingtips in je mailbox!

3434
22

Waar letten vrouwen op tijdens het daten?

Geen enkele man of vrouw zal het prettig vinden om alleen op zijn of haar uiterlijk beoordeeld te worden. Bij een eerste date kan het echter niet anders. Een mens heeft van nature de neigingen om onbekenden op hun uiterlijke kenmerken te beoordelen. Met andere woorden: je zult als vanzelfsprekend je date beoordelen op haar uiterlijk en zij zal hetzelfde met dat van jou doen.

Details

Over het algemeen kan worden gesteld dat vrouwen veel meer op details letten dan mannen tijdens een eerste ontmoeting. Vaak is dat onbewust gedrag en heeft de vrouw het zelf niet eens door. Een vrouw zal een man beoordelen aan de hand van bepaalde aspecten die van persoon tot persoon zullen verschillen. De meest algemene aspecten waar vrouwen vaak op letten zijn:

  • Je blik zal tijdens een eerste date alleen gericht dienen te zijn op de vrouw met wie je hebt afgesproken. Vrouwen letten meestal goed op of je blik niet afdwaalt naar bijvoorbeeld een leuke passante. Ook zal er op signalen worden gelet die er op kunnen wijzen dat je haar minder interessant zou vinden dan zij had verwacht. Tijdens een eerste ontmoeting zul je er dus voor moeten zorgen dat je enkel oog hebt voor je date en je door niets of niemand af laat leiden.
  • Je handen zullen ook, soms bewust maar in de meeste gevallen onbewust, door je date worden beoordeeld. Uiteraard is het niet mogelijk om de grootte of de vorm van je handen te veranderen. Maar wel kun je zorgen voor schone en verzorgde handen: nagels die keurig geknipt zijn en waaronder geen zwarte randjes te zien zijn. Ook zachte handen zullen in de regel eerder in de smaak vallen bij veel vrouwen, al wil dit niet zeggen dat stoere handen niet als aantrekkelijk zullen worden ervaren.
  • Schoenen zullen bij het gros van de vrouwen een bepaalde fascinatie oproepen. Waarom dit zo is, is echter niet duidelijk. Feit blijft wel dat de meeste vrouwen goed zullen kijken naar wat je, tijdens de eerste date, aan je voeten hebt gestoken. Er wordt soms zelfs beweerd dat vrouwen aan de hand van je schoenmaat proberen in te schatten hoe groot je geschapen bent. Of dit waar is kan beter in het midden worden gelaten. Je kunt er beter vanuit gaan dat vrouwen naar je schoenen kijken om te beoordelen of je veel aandacht besteedt aan je uiterlijke verzorging. Afgetrapte gympen zijn daarom uit den boze terwijl goed gepoetste, simpele schoenen juist een goede indruk op je date zullen maken.
  • Je eetgedrag zegt doorgaans veel over wie je bent. Het gezegde luidt dan ook: “je bent wat je eet”. Wanneer je tijdens een eerste ontmoeting samen wat gaat eten is dit goed om te weten. Je kunt bijvoorbeeld beter geen opsomming geven van al het voedsel dat je niet lekker vindt. Maar ook het naar binnen schrokken van voedsel zal bij de meeste vrouwen niet in de smaak vallen.
  • Ook de hoeveelheid drank die je gebruikt zal tijdens een eerste date worden opgemerkt. Een glas wijn of bier om een gezellige sfeer te creëren is prima. Te veel drinken, of zelfs dronken worden, is echter uit den boze tijdens je eerste date. Niet alleen zul je geen goede indruk achterlaten op de vrouw met je hebt afgesproken maar ook loop je het risico je, als gevolg van de alcohol, anders te gedragen dan gepast is in een dergelijke situatie.

Handvatten

Uiteraard gelden bovengenoemde punten niet in alle gevallen. Geen enkele vrouw is namelijk aan een ander gelijk. De aangehaalde aspecten dien je daarom als handvatten te zien die je kunt gebruiken om van je eerste date, met misschien wel de vrouw van je dromen, een succes te maken.