VOLG ONS

Blijf op de hoogte van al onze nieuwe dating tips!

Nieuwsbrief

Ontvang datingtips in je mailbox!

3434
22

Tien tips om veilig gebruik te maken van een datingsite

Het gebruik van gratis datingsites heeft de laatste jaren sterk aan populariteit gewonnen. Bovendien is bekend dat er inmiddels al een heleboel mensen langs deze weg de liefde van hun leven hebben gevonden en het nog steeds erg gezellig hebben samen. De volgende tien tips kunnen je helpen om veilig van gratis datingsite gebruik te kunnen maken,

  1. Maak geen persoonsgegevens openbaar zo kan immers iedereen hier gebruik, of misbruik, van maken en kun je behoorlijk in de problemen komen. Vermeld dus nooit je adres, telefoonnummer, e-mailadres of iets dergelijks op je profiel. Stuur berichten via de berichtenservice van de datingsite zodat je anonimiteit zolang mogelijk bewaard blijft.
  2. Ben altijd waakzaam of iemand zich niet mooier voordoet dat waar kan zijn. Als je vreemd gedrag of tegenstrijdigheden opmerkt dan is het verbreken van het contact de beste oplossing. De persoon kan dan namelijk iemand anders zijn dan dat je had verwacht.
  3. Doe je niet anders voor dan je bent. Dit kan bij een ander namelijk bepaalde verwachtingen scheppen die je uiteindelijk niet waar kunt maken. In bepaalde gevallen zou dit zelfs tot agressie of ander vervelend gedrag kunnen leiden.
  4. Neem de tijd om uit te vinden of iemand je ligt. Laat je niet opjagen of pushen hier haast achter te zetten. Wanneer de ander namelijk niet bereid is om te wachten tot jij toe bent aan een contact dan zal er waarschijnlijk nooit een gelijkwaardige en goede relatie uit voort kunnen vloeien.
  5. Wordt niet te snel intiem, zelfs niet als deze intimiteit via het internet plaatsvindt. Doe er in alle gevallen alles aan om jezelf en je integriteit te beschermen. Met andere woorden: ga geen handelingen verrichten die je normaal ook niet zou doen, bijvoorbeeld voor een webcam voor de ander strippen of seksuele handelingen verrichten.
  6. Vraag een recente foto van de ander om dit te kunnen vergelijken met de profielgegevens op de datingsite. Wanneer je verschillen opmerkt is het vaak verstandig om het contact te verbreken. Iemand doet zich dan waarschijnlijk anders voor. Wanneer de ander smoezen verzint om geen foto te hoeven sturen dan mag je concluderen dat er iets verborgen wordt gehouden.
  7. Neem telefonisch contact op om een nog duidelijker beeld te krijgen van de persoon met wie je af wilt spreken. Zorg er tijdens het bellen echter wel voor dat je (mobiele) nummer voor de ander niet zichtbaar is. Pas op het ogenblik dat je zeker weet wat je doet, kun je de ander je telefoonnummer geven zodat deze je kan bellen.
  8. Plan alleen een ontmoeting als je daar zelf aan toe bent. Je bent immers nooit verplicht om iemand in levenden lijve te ontmoeten. Alleen je als je een goed gevoel hebt over de onlinerelatie, die geleidelijk is opgebouwd, kun je besluiten om met elkaar af te spreken.
  9. Herken waarschuwingssignalen zoals pogingen om druk op je uit te oefenen, woeden of hevige teleurstelling. Sommige mensen zullen op deze manier proberen om zaken naar hunhand te zetten. Maar ook vernederende opmerkingen of ongepaste opmerkingen kun je als waarschuwingsignalen beschouwen. Indien je waarschuwingsignalen opmerkt dan is het meestal verstandig om het contact los te laten.
  10. Maak een afspraak op een veilige plaats en stel altijd een familielid of bekende op de hoogte van je date. De naam en het telefoonnummer van de persoon met wie je een afspraak hebt laat je eveneens bij iemand achter. Plan de date vervolgens in een openbare gelegenheid waar je met eigen vervoer naartoe gaat. Zorg dat je altijd ergens bent waar ook andere mensen aanwezig zijn.