VOLG ONS

Blijf op de hoogte van al onze nieuwe dating tips!

Nieuwsbrief

Ontvang datingtips in je mailbox!

3434
22

Steeds meer Belgen vinden hun grote liefde op een datingsite

In het verleden ontmoeten de meeste mensen hun grote liefde tijdens een feestje bij vrienden of familie, in het uitgaansleven of op het werk. Tegenwoordig hebben de meeste mensen het echter te druk om een uitgebreid sociale contacten te onderhouden. De kans dat zij dus zo in contact zullen komen met de liefde van hun leven is daardoor behoorlijk afgenomen.

Datingsites

Voor mensen met agenda’s die uitpuilen van werk- sport- en allerlei andere belangrijke afspraken is er misschien toch nog hoop voor het vinden van hun grote liefde. De laatste jaren schieten allerlei verschillende datingsites dan ook als paddenstoelen uit de grond. Zo heb je bijvoorbeeld datingsites voor jongeren, voor hoger opgeleiden, voor 50-plussers en voor mensen met een geestelijke- of lichamelijke beperking. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer Belgen zich inschrijven bij één of meerdere datingsites. Online dating stelt je namelijk in de gelegenheid om, ondanks je drukke leventje, toch in contact te komen met een potentiële partner voor het leven.

Geaccepteerd

Het gebruik van een datingsite om je grote liefde te vinden is tegenwoordig helemaal geaccepteerd. Dit is dus totaal anders dan het gevoel van schaamte waarmee mensen in het verleden te maken hadden als ze een contactadvertentie in een krant hadden geplaatst, of hierop hadden gereageerd. Een stel dat elkaar zo had leren kennen verdoezelde dit vaak door te zeggen dat de eerste ontmoeting had plaatsgevonden in bijvoorbeeld café.

Tegenwoordig spreken mensen echter openlijk over hun inschrijving bij een datingsite, de dates die ze er ontmoet hebben en natuurlijk over de grote liefde die ze er gevonden hebben. Er zullen niet veel mensen meer zijn die raar staan te kijken als je hen vertelt dat je aan het online daten bent of dat je je lief heb leren kennen via een datingsite. Met andere woorden: datingsites zijn helemaal ingeburgerd en het gebruik ervan is door het gros van de mensen geaccepteerd.

Laagdrempelig

Een andere belangrijke reden waarom steeds meer landgenoten hun grote liefde via een datingsite leren kennen is dat dit veel laagdrempeliger is dan bijvoorbeeld een leuke vrouw aanspreken in een uitgaansgelegenheid. In het begin kun je, als lid van een datingsite, namelijk anoniem contact zoeken waardoor de kans om een blauwtje te lopen een stuk kleiner wordt of als minder erg wordt ervaren. De persoon die je af heeft gewezen was immers niet op de hoogte wie je in werkelijkheid bent.