VOLG ONS

Blijf op de hoogte van al onze nieuwe dating tips!

Nieuwsbrief

Ontvang datingtips in je mailbox!

3434
22

Maar 1/4de van alle vrijgezellen zit op een datingsite

Hoewel de meeste mensen liever niet als vrijgezel door het leven gaan is slechts een kwart van hen lid van een datingsite. De redenen waarom iemand zich niet aanmeldt voor een datingsite kunnen van persoon tot persoon verschillen. Zo kan bijvoorbeeld iemand bijvoorbeeld weinig, of geen, vertrouwen hebben in de slagingsresultaten van online dating. Een ander zal wellicht zichzelf niet tot de doelgroep van een datingsite rekenen bijvoorbeeld vanwege de gemiddelde leeftijd van de leden van een bepaalde datingsite.

Laagdrempelig

In het bijzonder voor de meer verlegen vrijgezellen is het soms best lastig om op een leuke dame af te stappen in bijvoorbeeld een uitgaansgelegenheid. Op een datingsite is het leggen van een contact voor veel mensen een stuk vrijblijvender en daardoor vaak minder eng. Doordat je je anonimiteit net zolang kunt bewaren als je zelf wilt, zullen zelfs verlegen mensen eerder de eerste stap durven zetten.

Voorkeuren

Nadat je een persoonlijk profiel hebt aangemaakt kun je eveneens je voorkeuren opgeven waaraan een potentiŽle date zou moeten voldoen. Het voordeel hiervan is dat er minder snel dames zullen reageren die niet voor een belangrijk deel in jouw ideale plaatje passen. Ook kun je bij veel datingsites zogenaamde interesseberichten versturen naar andere leden om zo na te gaan over er overeenkomstige interesses bestaan en er dus een kans bestaat op een klik.

Schaamte

Sommige vrijgezellen zijn van mening dat een inschrijving bij een datingsite, onterecht overigens, een teken zou zijn van wanhoop. In hun ogen zou je alleen via online daten op zoek gaan naar de liefde van je leven als je erg wanhopig bent of zelfs vreest op de traditionele manier nooit de juiste levenspartner te vinden. Voor deze groep vrijgezellen is het, min of meer, een schande om toe te geven dat ze zich bij een datingsite hebben aangemeld of hun lief langs deze weg hebben leren kennen.

Opmars

De laatste jaren zijn de datingsites echter een ware opmars begonnen. Tegenwoordig vind je dan ook datingsite in allerlei soorten en maten. Je hebt bijvoorbeeld niet alleen de reguliere datingsites maar eveneens sites waar vrijgezellen zich in kunnen schrijven die behoren tot een bepaalde doelgroep zoals de hoger opgeleiden, gehandicapten, alleenstaande ouders en ouderen. Je hoeft als vrijgezel dus niet meer bang te zijn om op deze manier op zoek te gaan naar een vriendschap of zelfs de liefde van je leven.