VOLG ONS

Blijf op de hoogte van al onze nieuwe dating tips!

Nieuwsbrief

Ontvang datingtips in je mailbox!

3434
22

Een eerste date is altijd erg bijzonder en veel mensen willen er dan ook een onvergetelijke gebeurtenis van maken. Tijdens een eerste afspraakje heb je namelijk de gelegenheid om je van je beste kant te laten zien. Door een leuke locatie te kiezen voor je eerste date zul je bovendien de kans op succes in de liefde vergroten. Gelukkig zijn er in ons land een heleboel leuke en romantische plaatsen te vinden die uitermate geschikt zijn voor een (eerste) date.

Koetstocht door Brugge

Romantisch in een koets door het historisch centrum van het prachtige Brugge rijden, zal je vrijwel meteen in de juiste stemming weten te brengen. Je rijdt dan door oude straatjes en over bruggen die eeuwenoud zijn. Op deze wijze leer je niet alleen de prachtige stad Brugge, maar ook je date, op een persoonlijke manier beter kennen. De koetstocht zal je langs de meest idyllische plekjes van de oude stad voeren In de zomer kun je, mits het weer het toelaat, zelfs in de avonduren een koetstocht door Brugge maken zodat de romantiek extra zal worden aangewakkerd.

H2. Wandelen in de duinen van Bredene

De kust van België oefent al eeuwenlang een bepaalde aantrekkingskracht uit op romantici. Een bijzonder plaatsje is echter Bredene, gelegen tussen De Haan en Oostende, dat bekend staat vanwege de prachtige duinen. Op bepaalde plaatsen hebben de duinen een breedte weten te bereiken van wel 350 meter. Door de rust die er heerst, zijn deze duinen uitermate geschikt voor een romantische wandeling tijdens een date. Wanneer je een afspraakje hebt met een liefhebber van zee, duinen, natuur en rust dan is deze locatie zeker aan te raden.

Het kasteel van Roborst

In een gedeeltelijk ommuurd domein van ongeveer 5 hectare vind je het kasteel van Roborst. Je kunt het kasteel betreden via een geïmproviseerde ingang tegenover de kerk in het gelijknamige dorpje. In de landelijk aangelegde kasteeltuin vind je een vijver met een gietijzeren brug er overheen, een moestuin en een tennisbaan. Zowel het kasteel als het park zijn zeker het bezichtigen waard en zijn uitermate geschikt voor een eerste romantische afspraakje.

h2 Kasteel Alden Biesen

Indien je je eerste afspraakje op een bijzondere plaats wilt organiseren dan kun je dit prima doen op landgoed Alden Biesen. In tegenstelling tot in de tijd van Jonkheer Armand Roelants du Viviers, die voortdurend waakzaam was dat er zich geen indringers op zijn land bevinden, kun je er tegenwoordig heerlijk wandelen en de geschiedenis van het gebied opsnuiven. Bij mooi weer lenen het Engelse park en de weilanden rondom Alden Biezen zich bovendien goed voor een romantische picknick met je date. Wanneer het weer het te wensen overlaat dan kun je beter samen met je date het kasteen gaan bewonderen en op die manier in een romantische stemming komen.

Kajakken

Als je eerst iemand wat beter wilt leren kennen voordat je overweegt om in het huwelijksbootje te stappen dan is het wellicht leuk om een keer af te spreken om samen te gaan kajakken. Op verschillende plaatsen in ons land kun je kajaks huren en kan het peddelen beginnen. Uiteraard zal een charmante heer dit klusje voor zijn rekening nemen, tenzij de dame graag sportief mee wil roeien natuurlijk. Eventueel kun je, samen met je date, besluiten om bij goed weer ook even een verfrissende duik te nemen op een romantisch plekje.

Paardrijden

Paarden worden door de meeste mensen al snel met romantiek geassocieerd. Denk hierbij maar eens aan de prins op het witte paard, waar de meeste vrouwen al heel hun leven van lijken te dromen. Op talloze plaatsen in ons land kun je samen met je date op de rug van een paard door de natuur stappen en ondertussen elkaar op een romantische manier beter leren kennen. De rit te paard kan een uitje op zich zijn maar ook een manier om naar een romantisch plekje te rijden en daar bijvoorbeeld te picknicken of een terrasje pikken.

Naar de dierentuin

De meeste mensen hebben een fascinatie voor dieren waardoor een bezoekje aan één van de Belgische dierentuinen een verzekering is voor succes tijdens een afspraakje. Al kijkend naar de bijzondere dieren kun je op een ontspannen manier elkaar beter leren kennen.