VOLG ONS

Blijf op de hoogte van al onze nieuwe dating tips!

Nieuwsbrief

Ontvang datingtips in je mailbox!

3434
22

Hoe ga je op zoek naar een leuke date op internet?

In tegenstelling tot een paar decennia geleden zijn er tegenwoordig datingsites te kust en te keur. Niemand kijkt meer raar op van een stel dat elkaar via een datingsite heeft leren kennen. Je aanmelden bij een (gratis) datingsite wordt namelijk, al geruime tijd, niet meer geassocieerd met mensen die wanhopig op zoek zijn naar een date of een relatie. De populariteit van datingsites is in ons land de laatste jaren sterk toegenomen. Vooral veel mensen hebben zich aangemeld bij de gratis datingsites.

Beste Belgische datingsites

1. Parship.be – Absolute aanrader!
Meld je gratis aan op Parship.be >>
2. Match4me.be
Meld je gratis aan op Match4me.be >>
3. Relatieplanet.be
Meld je gratis aan op Relatieplanet.be >>

Laagdrempelig

Om op zoek te gaan naar een geschikte partner hoeft tegenwoordig de deur niet meer uit. Na het aanmaken van een gratis profiel bij een datingsite, zoals elitedating.be, parship.be, relatieplanet.be of match4me.be, kun je op zoek gaan naar wellicht de liefde van je leven. Je kunt rustig het profiel van een potentiŽle date doornemen en beoordelen of deze dame bij je zou kunnen passen. Als je contact met haar wilt leggen dat stuur je haar gewoon een berichtje. Vervolgens hoef je alleen maar te wachten op een reactie van haar.

Niet alleen mannen die het in het dagelijks leven te druk hebben om hun droomvrouw te vinden kunnen via een datingsite aan een leuke date worden geholpen, maar ook mannen die van nature wat meer verlegen of onzeker zijn zullen eerder de stap nemen om via deze weg een vrouw te benaderen of een eigen profiel te plaatsen. In eerste instantie is het contact namelijk nog vrij anoniem en vrijblijvend. Je bent, net als de andere leden van de datingsite, vrij om al dan niet te reageren op een profiel of een bericht.

Uiteenlopende doelgroepen

Vandaag de dag zijn er een heleboel verschillende gratis datingsites die zich speciaal hebben gericht op een bepaalde doelgroep. Een goed voorbeeld hiervan is 50plusmatch.be: hier kunnen mannen en vrouwen van boven de vijftig op zoek gaan naar een leuke date of relatie. Verder zijn er gratis datingsites waar bijvoorbeeld vooral jongeren, mensen met een handicap of beperking, inwoners van een bepaalde stad of streek en/of hoogopgeleiden zich in kunnen schrijven.

Financieel aantrekkelijk

Zeker in tijden van crisis kan het voor bepaalde mensen behoorlijk lastig zijn om een leuke date te vinden. Je hebt immers minder geld te besteden om uit te gaan en dus om andere mensen tegen het lijf te lopen. Daarbij komt verder dat je, als je begint met daten via een gratis datingsite, je geen dure consumpties in een cafť, bar of andere openbare gelegenheid hoeft te bestellen in de hoop de ware tegen te komen. Het leggen van contacten doe je immers gewoon vanachter je computer. Op die manier kun je, als je een geschikte dame hebt gevonden om mee te daten, een keertje uitpakken en er een geweldig gezellige avond van maken.

Nog altijd is het voor de meeste mannen een taboe om direct al op een eerste date te moeten vertellen dat ze financieel er minder goed voorstaan. Dit is eveneens een belangrijke reden om je juist bij een gratis datingsite in te schrijven: er wordt namelijk niet van je gevraagd om voor je lidmaatschap of inschrijving een bepaald bedrag op tafel te leggen.