VOLG ONS

Blijf op de hoogte van al onze nieuwe dating tips!

Nieuwsbrief

Ontvang datingtips in je mailbox!

3434
22

Hoe belangrijk is je eerste indruk tijdens het online daten?

Op het ogenblik dat je gaat daten via een datingsite dan kun je geen gebruik maken van lichaamstaal. De communicatie zal namelijk alleen plaatsvinden door het maken van een persoonlijk profiel en de berichten die je stuurt naar aanleiding van profielen die zijn aangemaakt door andere leden van de site.

Eerste indruk

De eerste indruk zal dus worden gevormd door je persoonlijke profiel en eventueel de profielfoto die je hebt geplaatst. Alles wat je over jezelf bekend wilt maken zal dus te zien zijn in je profiel. Wat extra aandacht aan het opstellen van je profiel en het kiezen van een profielfoto is dus zeker aan te bevelen.

Profielfoto

In de meeste gevallen zal er eerst worden gekeken naar je profielfoto. Een foto die snel even met de webcam is gemaakt zak dus meestal geen hoge ogen gooien. Beter gebruik je een foto die door een professional is gemaakt of waarop alleen je gezicht te zien is. Kies echter geen foto waarop je stoer of stuurs kijkt. De meeste vrouwen zullen eerder vallen voor een man die een mooie glimlach laat zien.

Profiel

De eerste regels van je profiel zul je met zorg moeten formuleren. Dit is namelijk het begin van jouw verhaal en zal de geÔnteresseerden moeten verleiden om verder te lezen. Begin met een pakkende zin waarin je direct de aandacht van een potentiŽle date trekt. Als er aan het begin van je profiel al met moeite door de informatie geworsteld moet worden dan haken veel vrouwen al gauw af. Vermeld dus niet te veel informatie in je profiel. Alleen je naam, leeftijd, regio en interesses zullen voldoende zijn.

Verderop in je profiel kun je je dan uitweiden over persoonlijke eigenschappen en verwachtingen waaraan een eventuele date zou moeten voldoen. Houdt dit alles echter eveneens kort want op ellenlange verhalen zit niemand echt te wachten.

Zelfverzekerdheid

Iemand die zelfverzekerd overkomt zal veel indruk op een vrouw weten te maken. Probeer dus erg positief over jezelf te vertellen zonder hierin te overdrijven. Opscheppen of branieachtige verhalen zijn echter uit den boze. Veel vrouwen zullen afknappen op machoverhalen over veroveringen uit je verleden. Je echte passies daar zijn vrouwen in de regel wel in geÔnteresseerd.

Verwachtingen

In je profiel vermeld je altijd een aantal verwachtingen die je hebt van een potentiŽle date. Hierbij moet je echter met een aantal zaken rekening houden:

  • Maak het lijstje van verwachtingen niet te lang omdat er anders geen enkele vrouw zich geroepen voelt te reageren.
  • Vermeld niet alleen te willen daten met een specifiek type vrouw, zoals blond of slank, dit zal immers ook dames die aan deze verwachting voldoen weerhouden om te reageren.
  • Vermijdt seksueel getinte opmerkingen te plaatsen, hier knappen vrouwen meestal op af.

Conclusie

Bij het maken van een profiel voor een datingsite dien je weliswaar duidelijk, maar niet te uitwijdend, te zijn. Wanneer je een profielfoto gaat plaatsen dan dien je er eentje te kiezen die met zorg is uitgekozen en waarop je glimlach zichtbaar is. Je profiel (met je profielfoto) zijn je visitekaartje en zullen potentiŽle dates als eerste onder ogen komen. Hiermee moet je dus proberen de aandacht te trekken. Overdreven acties werken echter meestal averechts en zullen je weinig, of zelfs geen reacties opleveren.