VOLG ONS

Blijf op de hoogte van al onze nieuwe dating tips!

Nieuwsbrief

Ontvang datingtips in je mailbox!

3434
22

Handige tips om je online dating profiel aantrekkelijker te maken

Tegenwoordig schrijven steeds meer mensen van allerlei leeftijden, zich in op online datingsites. Helaas zal online dating niet iedereen even eenvoudig afgaan. De gevolgen daarvan zullen dan in de regel erg tegenvallen en zullen bijvoorbeeld:

  • weinig of geen reacties van vrouwen op je aangemaakte profiel,
  • vrouwen schrijven je niet terug,
  • je kunt niet daten of
  • dates zullen minder prettig verlopen dan je had gehoopt.

Beste Belgische datingsites

1. Parship.be – Absolute aanrader!
Meld je gratis aan op Parship.be >>
2. Match4me.be
Meld je gratis aan op Match4me.be >>
3. Relatieplanet.be
Meld je gratis aan op Relatieplanet.be >>

Aantrekkelijke profielfoto

Wanneer je dus jezelf inschrijft op een online datingsite dan is het van groot belang dat je profiel de aandacht trekt van zoveel mogelijk potentiŽle dates. Om te beginnen kies je een profielfoto die door een professionele fotograaf is gemaakt of waarop alleen je hoofd zichtbaar is. Probeer echter geen stoere houding aan te nemen of vol bravoure te kijken. Beter laat je een mooie glimlach zien. Een glimlach nodigt vrouwen namelijk eerder uit om je profiel te gaan lezen.

Pakkende profieltekst

De tekst van je profiel moet je beschouwen als een boek dat je door zoveel mogelijk vrouwen wilt laten lezen. Wanneer het eerste hoofdstuk echter niet pakkend is dan zullen veel vrouwen al snel afhaken. De eerste regels van je profiel zijn daarom van essentieel belang om je datingavontuur tot een succes te maken. De openingszin moet pakkend zijn en bovendien de vrouw verleiden om verder te lezen. Dit lukt in de regel niet met een zin waarin je jezelf alleen voorstelt. Een uitdagende zin zoals: ik ben een creatief persoon en op zoek naar een leuke vrouw, durf jij het avontuur met mij aan te gaan? Ga in geen geval voor een voorspelbare opening waarvan er dertien in een dozijn gaan.

Persoonlijke eigenschappen

Maak geen lijstje van allerlei algemene eigenschappen zoals ik ben een leuke, romantische en humoristische man. Dergelijke eigenschappen kan iedereen aanvoeren en bovendien zal elke vrouw liever zelf ontdekken of je leuke, romantisch en humoristisch bent. Beter laat je iets zien van de passie die je voor iets hebt. Ga je bijvoorbeeld graag de natuur in dan kun je het volgende schrijven: in ontdek graag de schoonheid van de natuur waarbij het gezelschap van een leuke dame altijd welkom is.

Geen lijstjes

Een fout die een heleboel mannen maken als ze een profiel maken voor een datingsite is het maken van opsommingen en/of lijstjes. Doordat een groot aantal mannen al gebruik maken van dergelijke lijstjes zullen veel vrouwen dit zien als afgezaagd en saai. Net zoals bij de rest van je profiel moeten ook je interesses, bezigheden en hobbyís op een aansprekende manier worden gebracht om de aandacht van een potentiŽle date vast te kunnen houden. Het maken van goed lopende en pakkende zinnen is dus ook in dit geval aan de orde.

Geen lichaamstaal

De reden waarom je extra veel aandacht dient te besteden aan de opmaak van je profiel is dat je in het begin alleen maar de beschikking hebt over geschreven taal en je dus niet uit kunt drukken met bijvoorbeeld je stem en/of lichaamstaal. Je enige gereedschap om een vrouw tot een mogelijke date te verleiden zijn je woorden, zinnen en uiteindelijk je profieltekst. Pas later, wanneer je bijvoorbeeld per telefoon of chat contact krijgt met een vrouw, kun je je stem en je lichaam gaan gebruiken om genuanceerder te communiceren.

De beste keuze

De tekst van je profiel, eventueel in combinatie met een profielfoto, is het visitekaartje dat je vrouwen voorlegt. Alles wat je schrijft zal een eerst indruk wekken en dus bepalend zijn of je aantrekkelijk wordt gevonden om mee te daten. Wanneer een vrouw zich een levendig beeld van je kan vormen zal ze eerder contact met je opnemen. Kortom: je moet in je profiel duidelijk weten te maken dat juist jij de beste keuze voor een date bent.