VOLG ONS

Blijf op de hoogte van al onze nieuwe dating tips!

Nieuwsbrief

Ontvang datingtips in je mailbox!

3434
22

Datingsites zijn nog nooit zo populair geweest onder de jeugd

Het aantal tieners dat via het internet op zoek gaat naar een date is de laatste tijd fors toegenomen. Dit is niet vreemd omdat jongeren tot al veel op het internet te vinden zijn en het zoeken naar nieuwe contacten, min of meer, bij hun levensstijl is gaan horen. Doordat mensen van verschillende leeftijd het internet hebben ontdekt als datingplaats kan het voor een tiener soms lastig zijn om een leuke date te vinden van ongeveer de eigen leeftijd.

Jongerendating

Om aan deze behoefte van tieners en jongvolwassenen tegemoet te komen hebben sommige datingsites zich specifiek op deze doelgroepen toegelegd. Op deze sites zijn tieners en jongeren ervan verzekerd dat ze contact kunnen leggen met leeftijdgenoten.

Gratis lidmaatschap

Tieners en jongeren hebben over het algemeen een beperkt budget en zullen daarom niet graag betalen voor een lidmaatschap bij een datingsite. De meeste datingsites voor tieners zijn dan ook gratis zodat het weinige geld dat ze ter beschikking hebben aan andere leuke of nuttige zaken besteed kan worden.

Bij een gratis datingsite voor tieners kun je zonder enige kosten een profiel aanmaken. Hierop kun je in de regel inloggen via de website zelf maar ook heel vaan via je facebookaccount. Het contact leggen van mensen in dezelfde leeftijdsklasse kan vervolgens gemakkelijk van start haan. Je kunt immers de overige profielen bekijken en hierop reageren. Een andere optie die de meeste datingsites voor tieners bieden is chatten. Zo kun gemakkelijk en snel berichtjes uitwisselen en elkaar beter leren kennen.

Minimum leeftijd

Wanneer, je als tiener, op zoek bent naar een leuk contact of een date, dan dien je wel rekening te houden met het volgende: bij de meeste datingsites wordt een minimumleeftijd gehanteerd. Bij de doorsnee sites moet je bijvoorbeeld minimaal achttien jaar oud zijn om je aan te kunnen melden terwijl je bij een site voor tieners zeker zestien moet zijn.

Fakers

De reden dat er een leeftijdsgrens is getrokken is dat er in het verleden veel fakers zich inschreven om via dit soort sites in contact te komen met vrij jonge kinderen. Deze fakers deden zich voor als leeftijdsgenootjes maar bleken achteraf volwassenen te zijn met meestal minder goede bedoelingen. Vandaag de dag waarschuwen sommige datingsites voor tieners nog altijd voor dit soort personen maar hen volledig uitbannen blijft lastig. Uiteraard zal misbruik wel altijd bij de autoriteiten worden gemeld.

Helaas blijven datingsites voor tieners en jongeren toch nog steeds een grote aantrekkingskracht uitoefenen op oudere personen die misbruik maken van de vaak nog erg na´eve leden van de site. Wanneer je je dus inschrijft dan is het nog altijd verstandig om goed in de gaten te houden met je contact legt en of de manier van communiceren wel bij je leeftijd past. Verstrek bijvoorbeeld niet zonder meer je persoonlijke gegevens zoals naam, adres en telefoonnummer.

Veilig

Het is echter niet nodig om da datingsites voor tieners uit de weg te gaan. Je kunt er namelijk veel leuke contacten opdoen en er zelfs een prachtige liefde aan overhouden. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je niet zomaar aan iedereen je persoonlijke gegevens verstrekt. Bij de meeste datingsites die gericht zijn op jonge leden zal bovendien extra scherp worden gelet op de aanwezigheid van deze zogenaamde fakers. Bij wangedrag zal iemand dan ook direct worden geroyeerd als lid.