VOLG ONS

Blijf op de hoogte van al onze nieuwe dating tips!

Nieuwsbrief

Ontvang datingtips in je mailbox!

3434
22

Als je wilt gaan daten via het wereld wijde web dan kun je kiezen uit talloze datingsites. Zo zijn er bijvoorbeeld sites die je de mogelijkheid bieden om gratis de liefde van je leven te vinden terwijl je bij een ander juist wel kosten moet maken voordat je van de aangeboden diensten gebruik mag maken. Daarnaast kan het per datingsite verschillen of er, al dan niet, wordt gewerkt met een inschrijving voordat je op zoek kunt gaan naar een leuke date of relatie.

Zonder inschrijving

Op een datingsite zonder inschrijving kan in principe iedereen een zoektocht beginnen naar nieuwe contacten. Het enige wat je hoeft te doen is een alias aanmaken zodat je volledig anoniem zult zijn voor alle andere daters. Mensen die gebruikmaken van dit soort datingsites is juist het feit dat zij volledig anoniem kunnen opereren erg aantrekkelijk. Zelfs de medewerkers van de datingsite hebben immers geen informatie over je tot hun beschikking.

Nadeel

Toch kan deze volkomen anonimiteit ook als een belangrijk nadeel worden beschouwd. Tijdens het daten weet je namelijk nooit of je werkelijk met de persoon te maken hebt, die het alias beweert te zijn. Zo kan een man zich bijvoorbeeld voordoen als een vrouw, of omgekeerd. Maar ook kan er van alles en nog wat worden verzonnen en er een soort fantasiefiguur ontstaan met wie je aan het daten bent. Op het ogenblik dat je een echte date met deze persoon zou hebben kan dat een enorme tegenvaller betekenen.

Bovendien kun je, op een datingsite zonder inschrijving, niet gericht zoeken op een partner die het best bij je past. Je weet immers niets van de overige leden zodat je geen selectie kunt maken aan de hand van bijvoorbeeld gedeelde interesses of woonplaats.

Registratie

Op een heleboel datingsites wordt daarom wel gewerkt met een registratie van leden. Een dergelijke inschrijving kost slechts enkele minuten van je tijd. Aan de hand van het persoonlijk profiel dat je hebt aangemaakt kunnen overige leden van de datingsite beoordelen of je interessant voor hen bent, en of er contact met je opgenomen zal worden. Dit kun je uiteraard ook zelf doen: eerst bekijk je de profielen van de andere leden van de datingsite en vervolgens verstuur je een bericht naar de persoon of personen die je boeiend vindt.

In je persoonlijke profiel kun je in de regel allerlei gegevens en wetenswaardigheden over jezelf vermelden zoals:

  • je leeftijd,
  • je woonplaats,
  • je interesses en hobby’s.

Maar ook kun je meestal aangeven wat je verwacht van een date of relatie. Je zou dus bijvoorbeeld aan kunnen geven op wat voor type je valt (blond, donker) of wat je verwacht van het contact (vriendschap of wellicht een vaste relatie). Door het vermelden van voorkeuren kunnen andere leden ook beter bepalen er mogelijk een klik kan zijn tussen jullie. De kans op het vinden van een leuke date of relatie zal op deze wijze een stuk eenvoudiger worden en over het algemeen zelfs meer kans van slagen hebben.