VOLG ONS

Blijf op de hoogte van al onze nieuwe dating tips!

Nieuwsbrief

Ontvang datingtips in je mailbox!

3434
22

Datingsites voor jongeren

Net zoals de meeste volwassenen, hebben ook steeds meer jongeren niet voldoende tijd om nieuwe contacten te leggen. De kans dat zij hun grote liefde zullen vinden, zal daardoor eveneens een stuk minder worden. Om die reden zoeken tegenwoordig steeds meer jongeren hun toevlucht tot datingsites. Hoewel er wel een aantal datingsites zijn opgezet speciaal voor de wat jongere singles, kun je vanaf je achttiende verjaardag ook op de reguliere sites terecht.

Populaire datingsites

In ons land kunnen jonge singles terecht op een heleboel datingsites. Sommige van deze sites zijn speciaal gericht op een bepaalde doelgroep terwijl andere een gemÍleerd aanbod aan vrijgezellen laat zien. Wanneer je, als jongere, wilt gaan daten dan is het goed om van tevoren te bepalen bij welke soort datingsite je je het meest op je gemak zult voelen.

Een aantal datingsites die gericht zijn op een specifieke doelgroep zijn onder andere:

 • Match4me.be: gericht op mensen die een opleiding volgen aan het hoger onderwijs of die een dergelijke opleiding af hebben gerond. Over het opleidingsniveau hoef je dus niet in te zitten omdat dit voor alle leden minimaal hoger onderwijs betreft.
 • Elitedating.be: eveneens een datingsite bedoeld voor mensen die een hogere opleiding volgen of deze hebben voltooid. Alle leden van deze datingsite volgen, of hebben, dus zeker minimaal een hogere opleiding genoten
 • Alleenstaandepapas.be en Alleenstaandemamas.be: zijn datingsites die een vertrouwde omgeving bieden aan alleenstaande ouders, waar uiteraard ook jongeren toe kunnen behoren, om een leuke date of zelfs een vaste relatie te kunnen vinden. Op voorhand weet je dat je op deze datingsite alleen singles met kinderen aan zult treffen of singles die geen problemen hebben met eventuele kinderen van een potentiŽle partner.
 • Ondeugend-daten.be: is een datingsite bedoeld voor singles van 18 jaar en ouder die op zoek zijn naar spannende afspraakjes. Indien je, als jongvolwassene op zoek bent naar dit soort contacten dan kun je ook voor deze site kiezen om te gaan daten.

Datingsites die niet specifiek op een bepaalde doelgroep zijn gericht zijn ondermeer:

 • Be2.be,
 • Relatieplanet.be,
 • Parship.be.

Op deze datingsites kan iedere single vanaf 18 jaar zich inschrijven en een persoonlijk profiel aanmaken. In dit profiel kun je niet alleen aangeven wie je zelf bent maar ook wat de verwachtingen zijn van een potentiŽle date of relatie.

Tips

 • Als je hebt gekozen voor online dating, al dan niet op een datingsite gericht op jongeren, dan is het verstandig om altijd je privacy goed in de gaten te houden en dus niet zomaar persoonlijke gegevens met iemand uit te wisselen. Pas als je zeker weet dat het goed aanvoelt, kun je meer over jezelf blootgeven.
 • Verder is het aan te raden om extra aandacht te besteden aan je profiel en je profielfoto omdat dit het visitekaartje is dat de overige leden van de datingsite als eerste van je te zien zullen krijgen. Je profiel zal dus voor een belangrijk deel bepalen welke je indruk je achterlaat en of iemand meer over je te weten wil komen of niet.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat iemand met minder goede bedoelingen contact met je heeft gezocht dan is het verstandig hiervan melding te maken bij de betreffende datingsite en onmiddellijk het contact te verbreken. Het bijvoorbeeld zijn dat iemand je dingen wil laten doen die je als ongepast beschouwd of waar je niet achter staat. Beledigingen, intimidatie en bedreigingen zijn een aantal redenen om een contact meteen af te kappen.
 • Door je persoonlijke gegevens zoals je echte naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer en dergelijke niet zomaar aan een wildvreemde te verstrekken, blijft je privacy net zolang gewaarborgd als je zelf wilt.