VOLG ONS

Blijf op de hoogte van al onze nieuwe dating tips!

Nieuwsbrief

Ontvang datingtips in je mailbox!

3434
22

Datingsite zonder registratie

De populariteit van datingsites is de laatste jaren explosief toegenomen. Steeds meer alleenstaanden hebben, om verschillende redenen, niet de mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen een op die manier een date of een vaste partner te vinden. Op het moment dat je gaat daten via een datingsite dan moet je er rekening mee houden dat er een tweetal onderverdelingen kunnen worden gemaakt:

  1. Gratis en betaalde dating,
  2. Geregistreerde en niet geregistreerde dating.

Beste Belgische datingsites

1. Parship.be – Absolute aanrader!
Meld je gratis aan op Parship.be >>
2. Match4me.be
Meld je gratis aan op Match4me.be >>
3. Relatieplanet.be
Meld je gratis aan op Relatieplanet.be >>

Registratie

Bij de meeste datingsites dien je je eerst te registreren voordat je toegang krijgt tot (een gedeelte van) de inhoud van de datingsite. Tijdens het registreren vul je een aantal gegevens van jezelf in en geeft tevens op welke voorkeuren je hebt ten aanzien van een potentiŽle date of relatie. Na de registratie zal in de regel je account op de datingsite bevestigd moeten worden door een klik op een toegestuurde link. Wanneer je gaat daten via een datingsite met alleen geregistreerde leden dan weet je vooraf dat er bij de site zelf wat meer bekend is over deze personen.

Geen registratie

Er zijn echter ook datingsites waarop iedereen zich kan aanmelden zonder registratie. Hierbij hoef je dus alleen een nickname aan te maken voordat het daten kan beginnen. De drempel bij deze datingsites ligt over het algemeen wel wat lager maar zal ook eerder kwaadwillende- of nepleden aantrekken. Je weet dus minder zeker of iemand ook echt is, wie hij of zij zegt te zijn. Zonder registratie ben je namelijk ook voor medewerkers van de datingsite volkomen anoniem.

Obstakel

Voor sommige mensen is een registratie bij een datingsite een waar obstakel. Niet alleen kost een registratie een paar minuten van je tijd, ook zullen er wat meer gegevens bekend worden bij de klantenservice van de betreffende datingsite. De datingsite kan aan de hand van deze gegevens bijvoorbeeld mails naar je toesturen met daarin speciale actie of aanbieding waarop sommige singles niet zitten te wachten. Door zich niet te registreren voelen deze mensen zich meestal wat minder gebonden en is het online daten in hun ogen nog vrijblijvender. Het daten onder een alias is voor deze mensen een groot goed, in een heleboel gevallen omdat ze niet zijn, wie ze op de datingsite beweren te zijn.

Kans van slagen

Een belangrijk voordeel van een registratie bij een datingsite is echter wel dat je een grotere kans hebt om de liefde van je leven te vinden. Je hebt immers niet alleen wat over jezelf kunnen vertellen, en wellicht zelfs een foto van je geplaatst, ook zul je gemakkelijk andere kunnen beoordelen aan de hand van de gegevens die zij hebben verstrekt in hun profiel.

Het maken van een schifting binnen de overige leden van een datingsite zal daardoor dus aanzienlijk eenvoudiger verlopen en loop je bovendien minder snel het risico met iemand contact te maken die helemaal niet bij je past. Bij datingsites waar alleen met aliassen wordt gewerkt zul je aanzienlijk moeilijker achter de ware identiteit van de andere leden kunnen komen.