VOLG ONS

Blijf op de hoogte van al onze nieuwe dating tips!

Nieuwsbrief

Ontvang datingtips in je mailbox!

3434
22

Datingsite voor ouderen

De ouderen van vandaag de dag zijn niet meer te vergelijken met de bejaarden van enkele decennia geleden. In tegenstelling tot in het verleden zit het gros van de ouderen tegenwoordig niet langer achter de geraniums hun dagen af te tellen. De meeste ouderen van nu staan echter nog volop in het leven en halen er zoveel mogelijk uit wat erin zit. Dit geldt zeker ook op het gebied van liefde en relaties. Steeds meer ouderen zien het niet zitten om alleen door het leven te gaan en begeven zich steeds vaker op het liefdespad.

Daten

Hoewel er voor ouderen een heleboel activiteiten worden georganiseerd, wil of kan hier niet iedereen aan deelnemen. Door alleen thuis te zitten is de kans echter erg klein dat je, als oudere, nieuwe contacten legt en wellicht een leuke date of relatie tegenkomt. Als je dan toch het alleen zijn beu bent is een registratie bij een datingsite wellicht de oplossing. Je kunt dan rustig vanuit je eigen vertrouwde omgeving op zoek gaan naar leuke mensen met wie je kunt afspreken of met wie je zelfs de rest van je leven zou kunnen doorbrengen.

Online dating

Ook onder ouderen wordt online dating steeds populairder. Het is vast komen te staan dat ook steeds meer oudere koppels elkaar hebben leren kennen via een datingsite. Dit kan via een reguliere datingsite zijn waar mensen van alle leeftijden zich in kunnen schrijven, of een datingsite speciaal gericht op ouderen zoals 50plusmatch.be. Op een site zoals 50plusmatch.be weet je zeker dat je alleen met mensen te maken zult krijgen die 50 jaar of ouder zijn. De kans dat je een leuke date zult vinden zal daardoor aanzienlijk groter worden omdat je minder op leeftijden hoeft te letten.

Bij 50plusmatch.be verloopt verder alles hetzelfde als op de meeste reguliere datingsites: je maakt een persoonlijk profiel aan waarin je vertelt over jezelf en aangeeft wat je van een potentiële date of relatie verwacht. Ook kun je specifieke voorkeuren aangeven zoals de regio waar iemand in dient te wonen, diens afkomst of diens geloofsovertuiging.

Nadat je profiel is geactiveerd kan de zoektocht naar een date beginnen. Dit kan op een tweetal manieren:

  1. Je gaat zelf de profielen bekijken van andere leden van de datingsite en legt contact door een bericht te versturen naar een persoon die je aanspreekt.
  2. Je reageert op een bericht dat door één van de andere leden van de datingsite naar je is gestuurd.

Op deze manier kan er een uitwisseling van berichten gaan plaatsvinden en leer je de ander steeds een beetje beter kennen. Het voordeel van contact leggen via een datingsite is dat je je persoonlijke gegevens, zoals je echte naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer, geheim kunt houden zolang als je zelf wilt. Pas wanneer je een goed gevoel hebt bij een contact dan kun besluiten om wat meer vrij te geven, en uiteindelijk zelfs samen een echte afspraak te organiseren. Vanwege dan anonimiteit is daten via een datingsite ook voor ouderen vaak laagdrempeliger en vrijblijvender dan contact leggen in het echte leven.