VOLG ONS

Blijf op de hoogte van al onze nieuwe dating tips!

Nieuwsbrief

Ontvang datingtips in je mailbox!

3434
22

Dating in Vlaanderen

Daten in Vlaanderen wordt steeds populairder, niet alleen onder jongeren, maar eigenlijk op alle leeftijden, zoeken mensen via datingsites naar de ware liefde. Je kunt bij het internet daten kiezen uit een heleboel (gratis) datingsites zoals Parship.be of Relatieplantes.be. Dit zijn datingsites waar in feite iedereen vanaf achttien jaar zich in kan schrijven. Hoger opgeleiden kunnen de liefde van hun leven ook zoeken op sites zoals Match4me.be of Elitedating.be. Vijftigplussers echter kunnen terecht op datingsites zoals 50plusmatch.be om in contact te komen met een leuke date.

Beste Belgische datingsites

1. Parship.be – Absolute aanrader!
Meld je gratis aan op Parship.be >>
2. Match4me.be
Meld je gratis aan op Match4me.be >>
3. Relatieplanet.be
Meld je gratis aan op Relatieplanet.be >>

Romantische Vlaamse plekjes

Dat je in Vlaanderen kunt genieten van heerlijke spijzen en dranken dat is bij de meeste mensen inmiddels wel bekend maar dat je er ook prima je eerste date kunt organiseren is helaas nog niet zo wijdverbreid. Toch heeft Vlaanderen een heleboel romantische locaties en knusse restaurants in steden zoals Brugge, Gent, Leuven en Brussel.

Brugge

In deze stad vindt je niet alleen erg romantische locaties in de historische binnenstad maar ook in één van de musea kun je hier prima voor terecht. Een zeer bijzonder museum, dat uitermate geschikt is voor een eerste date, is het chocolademuseum Choco story. Dit bezoek kan een echte zoete verleiding worden want naast het bezoek aan het museum kun je je ook opgeven voor verschillende workshops met chocolade.

Gent

Hoewel Gent een stad is vol romantiek springt het Appelbrugparkje, gelegen bij het water, zeker in het oog. Dit kleinste stukje groen binnen de stad is een uitstekende plaats voor een eerste date. Nadat elkaar wat beter hebt leren kennen kun je eventueel ter afsluiting van het afspraakje nog een gezellig restaurantje of terrasje opzoeken in de binnenstad zoals er te vinden zijn aan de Vlasmarkt, het Patershol en de Oudburg.

Leuven

Hoewel Leuven vooral bekend is als studentenstad kun je hier ook een heleboel romantische locaties vinden die geschikt zijn voor een eerste date. Zo kun je bijvoorbeeld de rust op zoeken van het mystieke café het begijnhof. Wanneer je op je eerste date liever samen wat gaat eten dat is restaurant de Blauwe Maan de uitgelezen plek waar betaalbare drie gangenmenu’s worden geserveerd. Zodra je elkaar wat beter hebt leren kennen is wellicht het bruggetje in het Dijlepark een fraaie optie omdat dit een zeer hoge knuffelwaarde heeft.

Antwerpen

Hoewel er in Antwerpen een heleboel te zien en te beleven valt, zijn er ook een aantal romantische plekjes te vinden zoals de botanische tuin en de tuinen van het Rubenshuis en het museum Pantin-Moretus. Deze drie locaties vindt je allemaal in het hart van de stad. Antwerpen heeft daarnaast een aantal tapasbars waardoor een echte tapastoer ook tot de mogelijkheden van een eerste date gaan behoren.

Mechelen

Mechelen is een echte bierstad en tijdens een eerste date kun je dan ook een bezoek brengen aan de historische brouwerij Lamot die volledig is gerenoveerd. Je kunt tevens een hapje of een drankje nemen in het Grand Café dat er eveneens is gehuisvest. Wanneer je liever een knusser café bezoekt tijdens je eerste afspraakje dan is het kleinste cafeetje van de stad: de Borrelbabbel, een echte aanrader. Ook wordt in Mechelen de mogelijkheid geboden om onder begeleiding langs historische panden te wandelen en regelmatig een culinaire stop te maken.