VOLG ONS

Blijf op de hoogte van al onze nieuwe dating tips!

Nieuwsbrief

Ontvang datingtips in je mailbox!

3434
22

Betrouwbare datingsites in Gent

Gent is een stad vol romantiek: haar historische stadskern en de schitterende waterwegen zorgen ervoor dat je al snel in de juiste stemming komt voor een date. Toch zal het niet voor iedereen even gemakkelijk zijn om in het dagelijks leven een leuke date te vinden. Dating via een datingsite is om die reden ook in Gent een steeds populairder wordend fenomeen.

Beste Belgische datingsites

1. Parship.be – Absolute aanrader!
Meld je gratis aan op Parship.be >>
2. Match4me.be
Meld je gratis aan op Match4me.be >>
3. Relatieplanet.be
Meld je gratis aan op Relatieplanet.be >>

Betrouwbare datingsites

Voordat je gaat daten is het zeker aan te raden om eerst na te gaan of een datingsite betrouwbaar is. Een aantal datingsite die als betrouwbaar te boek staan zijn:

 • Parship.be: ongeacht leeftijd of opleidingsniveau kun je je hier (gratis) inschrijven,
 • Elitedating.be: mensen met een hogere opleiding kunnen zich bij deze datingsite inschrijven,
 • Relatieplanet.be: een datingsite voor alle leeftijden en opleidingsniveaus,
 • Match4me.be: een datingsite voor de hoger opgeleiden,
 • 50plusmatch.be: mensen vanaf vijftig jaar kunnen hier op zoek gaan naar een date.

Deze datingsites zijn niet alleen erg betrouwbaar maar bovendien bieden zij je ook een gratis lidmaatschap aan. Voor iedereen die een uitgebreider lidmaatschap wil zijn er doorgaans, tegen betaling, extra diensten beschikbaar.

Eerste afspraakje

Op het moment dat je, via één van de gratis datingsites, de ware liefde denkt te hebben gevonden, leent de stad Gent zich prima voor de eerste date. Op de eerste plaats kun je hier natuurlijk een romantische wandeling maken langs de waterkant en tot slot samen iets eten of drinken in één van de gezellige cafés of restaurants die de stad rijk is.

Bijzondere dates

De stad Gent beschikt echter over een heleboel bijzondere locatie en activiteiten voor een eerste afspraakje. Hierbij kun je onder andere denken aan:

 • Een bezoek aan één van de talloze musea, bijvoorbeeld het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst of het Museum voor de Geschiedenis van de Geneeskunde,
 • Het maken van een zogenaamde poëziewandeling waarbij je langs 18 gedichten wandelt in het hart van de stad.
 • Het maken van een rondvaart. Hiervoor kun je aan boord stappen op één van de rondvaartboten of er zelf eentje huren, al dan niet inclusief een schipper.

Gastronomie

Als het om eten en drinken gaat dan ben je in Gent, ook voor een eerste date, aan het juiste adres. Niet alleen kent de stad een aantal typische spijzen en dranken, zoals waterzooi, kletskoppen, Gentse mokken, Gentse Tripel, Gentse Strop en Gruut. Maar zeer zeker ook een heleboel gezellige cafés, bars en restaurants. Enkele romantische restaurants zijn:

 • Allegro Moderato: is gehuisvest in een achttiende eeuws herenhuis en wanneer er binnengaat kom je in een echt sprookje terecht waar je romantisch kunt dineren. ’s Zomers kun je ook gebruik maken van het terras met uitzicht over de Leie.
 • De 3 biggetjes is een gezellig restaurantje waar je een goede maaltijd voorgeschoteld krijgt tegen een aangename prijs. De kaart is weliswaar niet zeer uitgebreid maar bevat wel erg smakelijke vis- en vleesgerechten.In dit restaurantje kun je niet alleen prima dineren maar eveneens goed lunchen.
 • De witte leeuw is een knus restaurant waar je uitstekend voor een eerste date naartoe kunt gaan. In een schemerige nis of romantisch bij de openhaard kun je je tegoed doen aan grillgerechten uit de Belgische- en Franse keuken.
 • Bocca Lupo is een restaurant in authentieke Italiaanse stijl dat je het gevoel geeft in Italië te verblijven. Het eten is hier verrukkelijke bovendien goed betaalbaar. In de zomer kun je bij dit restaurant ook gebruikmaken van het gezellige buitenterras.