VOLG ONS

Blijf op de hoogte van al onze nieuwe dating tips!

Nieuwsbrief

Ontvang datingtips in je mailbox!

3434
22

20 tips om vrouwen te versieren via datingsites

Vandaag de dag hebben de meeste mensen een overvolle agenda: naast werk of opleiding en de dagelijkse beslommeringen hebbeen velen namelijk ook nog allerlei verplichtingen op club, verenigingen en op sociaal gebied. Voor een vrijgezel kan er dan soms te weinig tijd overblijven om een leuke vrouw te ontmoeten. Gelukkig bieden steeds meer datingsites een helpende hand. Bij een aantal datingsites kun je zelfs je gratis inschrijven.

Beste Belgische datingsites

1. Parship.be – Absolute aanrader!
Meld je gratis aan op Parship.be >>
2. Match4me.be
Meld je gratis aan op Match4me.be >>
3. Relatieplanet.be
Meld je gratis aan op Relatieplanet.be >>

Aanmaken profiel

Voordat je op zoek kunt gaan naar de vrouw van je leven dien je je eerst in te schrijven op één of meerdere datingsites. Hiervoor is het noodzakelijk om eerst een profiel aan te maken. In een dergelijk profiel vermeldt je een aantal basisgegevens zoals je geslacht, een omschrijving van je uiterlijk en je leeftijd. Bovendien is er in een profiel vaak ook ruimte om wat meer over jezelf kenbaar te maken zoals je woonplaats, je hobby’s en interesses.

Als je tenslotte aan hebt gegeven naar wat voor vrouw je op zoek bent, kan de zoektocht echt van start gaan en wie weet staat binnen de kortste keren een berichtje van je droomvrouw in je mailbox. Maar wat moet je nu eigenlijk doen om deze vrouw van je dromen te versieren. Met de volgende tips kom je waarschijnlijk al een heel eind op het liefdespad.

Twintig tips om vrouwen te versieren:

 1. De profielfoto die je kiest is van essentieel belang. Hierbij maakt het niet uit of je knap bent maar wel dat je positief overkomt. Je profielfoto is immers het eerste wat iemand van je te zien zal krijgen. Een foto in een oud versleten T-shirt zal in de regel minder goed aanslaan dan een foto waarop je er verzorgd uitziet. Goed gekleed en met een glimlach zul je al snel veel zelfvertrouwen uitstralen. Het is in geen geval een aanrader om snel even een foto te maken met je webcam en deze als profielfoto te gebruiken.
 2. De tekst van je profiel zal samen met je profielfoto gaan bepalen hoe iemand je gaat zien. In deze tekst dien je dus te laten blijken dat je blaakt van het zelfvertrouwen. Een dooddoener als: “ik weet niet wat ik allemaal over mezelf kan vertellenen, maar ….” kun je dus beter niet gebruiken omdat dit de indruk wekt dat je over niet veel zelfkennis beschikt. Een interessante en aantrekkelijke man zal nooit op een dergelijke manier beginnen met zich voor te stellen. Beter is het om een pakkende tekst te gebruiken (eventueel bestaande uit enkel hoofdletters) zoals ER STAAT EEN PRINS OP HET WITTE PAARD OP JE TE WACHTEN!”Uiteraard moet je wel een spannende, uitdagende en/of grappige beginzin gebruiken die bij je past.
 3. De inleidende tekst van je profiel moet eveneens pakkend zijn. Niemand leest immers verder als het begin van een verhaal al saai is. In dit deel van profiel kun je bijvoorbeeld laten weten dat je meer zoekt dan alleen een knap uitziende vrouw. Je kunt de persoonlijke eigenschappen opsommen waarnaar je op zoek bent tijdens de zoektocht naar je droomvrouw. Veel vrouwen vinden het namelijk niet prettig als ze alleen naar hun uiterlijk worden beoordeeld. Ze willen vaak liever dat een man haar ook om haar persoonlijkheid ziet zitten en haar om haar persoonlijke kwaliteiten waardeert.
 4. Het eerste bericht dat je naar een vrouw stuurt is van cruciaal belang. Stuur zeker geen korte mail waarin je aangeeft met haar te willen chatten, mailen of appen, of met alleen een compliment over een onderdeel van haar uiterlijk. Beter vertel je in je eerste bericht dat een bepaalde persoonlijke eigenschap je bijzonder opviel en je erg aansprak. Verder kun je benadrukken naar welke persoonlijke eigenschappen je op zoek bent en op een grappige manier de draak steken met de talloze hopeloze mannen die hun heil zoeken op datingsites. Na je eigen persoonlijke kwaliteiten nog in het kort te hebben belicht kun je het bericht op een humoristische manier beëindigen. Humor is namelijk een prima manier om een vrouw te verleiden. Hierbij moet je wel rekening houden met het feit dat je een vorm van humor gebruikt die aansluit bij het type vrouw waarmee je wilt gaan daten. Haar beledigen of voor het hoofd stoten zal immers een averechts effect tot gevolg hebben en de kans op een date vrijwel zeker tot een minimum beperken.
 5. Lichaamstaal kun je in een tekstbericht niet gebruiken. Het is daarom zaak dat je je woorden zorgvuldig kiest en eventueel emoticons gebruikt om je gevoel beter weer te geven. Emoticons zijn ook uitermate geschikt om zo nu en dan een grapje te maken in een bericht. Overdrijf het gebruik van deze emoticons echter niet. Hierdoor kun je namelijk wat kinderlijk overkomen bij een vrouw.
 6. Niet te lang doorgaan met berichten uitwisselen. Door weken, of zelfs maandenlang, met een vrouw berichten uit te blijven wisselen, zul je al snel minder spannend en uitdagend worden. Beter probeer je na een paar berichten haar telefoonnummer te krijgen. Zo kun je haar sneller bellen en iets met haar afspreken.
 7. Zelfvertrouwen is iets dat je niet alleen tijdens je eerste afspraakje maar ook op je profiel van de datingsite uit moet stralen. De kans dat een vrouw (vaker) af wil spreken met een zelfverzekerde man is namelijk een stuk groter dan wanneer je maar wat aanmoddert. Helaas betekent een zelfverzekerd profiel niet dat je nooit zult worden afgewezen door en vrouw. Dit is een fenomeen waar je overheen moet leren stappen.
 8. Laat tijdens een eerste (telefoon)gesprek niet te veel stiltes vallen. Stiltes zijn vaak een teken van onzekerheid of desinteresse. Probeer voor het gesprek een aantal onderwerpen te bedenken die bij de vrouw van je dromen zullen aanspreken. Laat je echter ook niet verleiden tot het praten over koetjes en kalfes zoals het weer of een actualiteit. Dit wordt door veel vrouwen als saai ervaren.
 9. Probeer de eerste afspraak niet op de lange baan te schuiven. De kans dat de vrouw zich gaat bedenken of een ander tegen het lijf loopt is dan immers reëel. Als je te lang wacht voor een eerste date dan kan een vrouw ook de indruk krijgen dat je haar aan het lijntje houdt of dat je aan haar twijfelt. Tot het moment van de eerste date is het overigens wel van belang dat je zo nu en dan een berichtje stuurt maar dit zeker niet gaat overdrijven. Een vrouw kan te veel berichten namelijk interpreteren als wanhopig op zoek zijn.
 10. Maak een afspraak op een plaats waar jullie je allebei prettig zullen voelen. Je eigen stamkroeg is daarom meestal geen aanrader omdat alleen jij je daar prima thuis voelt. De plaats moet geschikt zijn om samen gezellig te kunnen praten maar mag niet ergens achteraf zijn. Een openbare gelegenheid zoals een café, restaurant of bar in het centrum van een stad of dorp is vaak prima.
 11. Gedraag je tijdens een (eerste) date als een heer. Je kunt bijvoorbeeld de deur voor haar open houden, haar jas aannemen en haar stoel aanschuiven. Verder dien je rekening te houden met de geldende etiquette. Je weet dus hoe je je tijdens een etentje gedraagt en welke houding je aan dient te nemen. Geef alle aandacht aan je date en ga niet bijvoorbeeld met een andere dame zitten flirten of voortdurend met je mobiel in de weer zijn. Geef de vrouw het idee dat ze speciaal is en dat zij zich als enige in het middelpunt van jouw belangstelling bevindt.
 12. Neem een open houding aan. Geen over elkaar geslagen armen of handen in je broekzakken. Beter ga je rechtop zitten en laat merken dat je met interesse naar je date luistert. Dit doe je door gericht te antwoorden en door gerichte vragen te stellen over de dingen die je date vertelt. Op het moment dat het onderwerp van gesprek je niet bevalt of niet interesseert dan kun je, heel subtiel, een ander onderwerp aansnijden waarvan je verwacht dat het jullie beide kan boeien.
 13. Door de vrouw tijdens een eerste gesprek of date over zichzelf te laten vertellen. Zo voorkom je dat er stiltes vallen en bovendien zul je langs deze weg gemakkelijk wat meer over haar te weten komen. Uiteraard zul je wel regelmatig moeten laten blijken wat je interessant vindt of waar je wat meer over wilt weten. Zo weet je date bovendien dat je actief naar haar verhaal luistert en dat het je boeit.
 14. Door interesse in haar te tonen zul je vaak veel interessanter zijn voor een vrouw. Misschien zijn er één of meerdere gemeenschappelijke interesses of heeft zij een bepaalde interesse waarover je meer te weten wilt komen. Vaak kun je aan het profiel van een vrouw op een datingsite al zien wat haar interesses en hobby’s zijn. Door vooraf hier wat informatie over op te zoeken kom je vaak goed beslagen ten ijs en kun je het gesprek gemakkelijker wat verdiepen.
 15. Praat zeker niet te veel over jezelf. Natuurlijk dien je wel het een en ander over jezelf te vertellen maar doe dit nooit op een opschepperige of branieachtige manier. Door het gesprek te veel naar je toe te trekken kan een vrouw de indruk krijgen dat je jezelf erg belangrijk vindt. Ook ex-vriendinnen in je gesprek te vermelden zal bij de meeste dames niet in de smaak vallen. Hierbij zal het weinig verschil maken of je lovend of juist lasterend over je vorige liefdes spreekt.
 16. Humor is uitermate geschikt om een vrouw mee te verleiden. Hierbij moet je wel bedenken dat het geen standaard grappen zijn, je haar niet beledigt en dat je niet voortdurend de clown uithangt. Op het juiste moment grappig uit de hoek komen werkt echter meestal prima. Maak echter geen grappen over andere mensen die toevallig passeren of in dezelfde gelegenheid aanwezig zijn. Door af en toe wat zelfspot te gebruiken kun je laten zien dat je, weliswaar zelfverzekerd bent, maar ook niet bang bent om jezelf met een meer kritisch oog te bekijken.
 17. Arrogantie is niet hetzelfde als veel zelfvertrouwen hebben. Door te zelfverzekerd over te komen kan een vrouw wellicht denken dat je arrogant of zelfingenomen bent. Je moet dus bijvoorbeeld niet proberen overal controle over uit te oefenen en alles te willen regelen. Je date zou dan namelijk de indruk kunnen krijgen dat je haar als minderwaardig of als een ondergeschikte ziet.
 18. Ga niet als een wanhopige berichten sturen. Hier knappen veel vrouwen namelijk op af. De meeste vrouwen willen graag daten met een man waar ze ook moeite voor hebben moeten doen en die niet voortdurend als een schoothondje achter haar aanloopt. Laat van tijd tot tijd het initiatief voor een berichtje van de vrouw afhangen.
 19. Na een etentje of een drankje is het nog altijd gebruikelijk dat de man de rekening betaalt. Je dient je date echter wel in de gelegenheid te stellen om bijvoorbeeld de helft van de rekening te voldoen als zij daarop staat. Ga echter niet uit van het feit dat de meeste vrouwen gewend zijn om een deel van de rekening te betalen. Een vrouw is weliswaar geëmancipeerd maar wil meestal op een eerste date zich geen zorgen hoeven maken over de rekening. Zorg ervoor dat je altijd voldoende contant geld of rekeningtegoed hebt als je een vrouw mee uit neemt. Het zal geen positieve indruk achterlaten als je je date moet vragen om bij te springen als de rekening wordt gepresenteerd.
 20. Na een (eerste) date loop je nooit zomaar weg. Een galante man brengt zijn date namelijk netjes terug bij haar auto, haar fiets of naar een ander vervoersmiddel zoals de bus of trein en wacht daar tot zij is vertrokken. Of bij het afscheid een kus gegeven wordt hangt sterk af van de houding van je date. Sommige vrouwen zullen bijvoorbeeld zelf een kus op je wang drukken voordat ze weggaan terwijl anderen juist wat afstandelijker zullen zijn en je alleen de hand schudden en bedanken voor de date. Niet elke vrouw zal op dezelfde wijze afscheid nemen.